Urakoitsijan ja valvojan valinnassa on kiinnitettävä suurta huomiota. Rappauskorjauksien tekijäksi ei pidä valita yritystä vaan henkilö. Rappaustyö on täysin käsityötä, niin kuin suutarin tai vaikka kultasepän. Huoltokorjauksiin kannattaa valita pieni yritys, jossa itse konkreettisen työn tekijät tunnetaan, niin voi olla varmempi siitä, että työ tulee hyvin tehtyä.

Silti ei kannata ottaa ihan ketä vaan tekemään työtä  vaan tekijän ammattitaidosta pitää olla varmuus. Myös tekijän resurssit pitää aina tarkistaa.

Myös kuntotutkija ja valvojan tulee olla päteviä ja rappaus- ja pinnoitusalaa hyvin tuntevia, jotta kohteessa olevat laiminnlyönnit ja virheet havaitaan heti. Mikäli työn valvoja ei osaa muuta kuin katsoa pinnan tasaisuutta ja tarkastaa pussinkyljestä laastin koostumuksen, niin valvoja on aivan turha. Pelkästään kynsilaastin lyöminen seinään, joka on joko kuiva tai pölyinen pilaa koko rappauksen. Se että onko esimerkiksi rossaus sileä vai karkea ei välttämättä merkitse lopulliseen laatuun mitenkään. Hyvä valvoja tienaa aina vähintään tuplamäärän rahaa taloyhtiölle, mitä itse taloyhtiöltä veloittaa.